Velkommen

Har du lyst til å spille med oss?
VI ER OVER 70 BARN OG UNGE. HER ER MANGE AV OSS SAMLET ETTER PLATEINNSPILLING. 
Nordberg Strykeorkester er et hyggelig nabolagsorkester, som gjerne vil ha med flere barn og unge.  Du trenger ikke kunne noter eller ha instrument for å starte hos oss. Vi stiller ingen krav utover at du har lyst til å spille.  

Vi leier deg et instrument for en rimelig penge, som passer til akkurat deg.  Vi har instrumenter i alle størrelser. Noter lærer du underveis. Noen starter allerede i 1. klasse på skolen, andre starter seinere.  Du får ukentlig time på din egen skole i eller etter AKS-tiden med en av våre dyktige musikklærere, som selv er musikere.   Etter et halvt år, kan du begynne å spille i ett av våre tre orkestre.

Vi underviser på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på Tåsen, Kringsjå og Korsvoll skoler. Vi vil også høre fra deg dersom du går i barnehage og er blitt 4 år!

FRA PLATEINNSPILLING I MARIDALEN KIRKE MED DE PROFESJONELLE MUSIKERNE ARVID ENGEGÅRD OG HÅVARD SVENDSRUD
Elevene får i utgangspunktet undervisning enkeltvis.  For nybegynnere er undervisningstimen 20 minutter hver uke.  Dette kan økes etter hvert, etter avtale med foreldrene.

Etter et halvt år med undervisning, kan du starte i ett av våre tre orkestre som øver hver mandag på Korsvoll skole. Du får være med på konserter og sosiale tilstelninger.  Hvert halvår reiser vi bort en helg sammen for å spille, bli bedre kjent og ha det moro.   Du bestemmer selv hvor ambisiøs du vil være.

AUDUN HAREIDE ER EN AV FIOLINLÆERNE SOM UNDERVISER PÅ TÅSEN SKOLE I AKS-TIDEN.
Vi har et godt og aktivt miljø med jenter og gutter i ulike aldre, både på barne- ungdomsskoler.   Vi opptrer på mange konserter i løpet av året og har det artig sammen.  Strykeorkestret drives av idealistiske og musikkinteresserte foreldre.  Blant drivkreftene er flere profesjonelle musikere.

Vi har tre orkestre for ulike nivåer.  Juniororkesteret (for de som har spilt et halvt år).  Barneorkesteret (for de som har spilt et par år) og Ungdomsorkesteret (for barn og unge fra og med 6. klasse).  Orkestrene ledes av profesjonelle musikere.  Repertoaret er morsomt, variert og overkommelig for alle.  Nivået tilpasses barna.  Siste året har vi spilt bl.a. klassisk musikk, sigøynermusikk, populærmusikk, gammeldans og folkemusikk.  I høst skal vi spille bl.a. barokkmusikk og Beethoven.


DU KAN DELTA I SMÅ KAMMERMUSIKKGRUPPER, SOM DENNE SOM HER OPPTRER PÅ SENTRALEN I OSLO. 
Elevene får mange muligheter for å spille konserter, både små og store, noe som gir mål til øvingen og mye glede til alle.  Orkestrene har også felles juleavslutning, påskeavslutning og sommeravslutning. Her er det også mulighet for grupper og enkeltelever til å opptre. Hver lærer er i tillegg oppfordret til å ha regelmessige konserter for sine elever der alle kan spille et solo stykke. 
BARNEORKESTRET SPILTE PÅ MINIØYA FESTIVALEN I SOMMER. HER MED TREKKSPILLMUSIKEREN HÅVARD SVENDSRUD. VI OPPTRER GJERNE MED PROFESJONELLE MUSIKERE. 


FRA KONSERT PÅ MYRALØKKA PÅ SAGENE UNDER KULTURDAGENE I SOMMER MED DIRIGENT OG MUSIKER JULIET JOPLING, SOM ER PRIMUS MOTOR I NORDBERG STRYKEORKESTER

Vi får en del offentlig støtte fra ulike hold, men er avhengig av en medlemsavgift som skal dekke våre kostnader til musikklærere, dirigenter, noter, seminarer og tilstelninger.  For nybegynnere er den på kr 2800 for et halvt år, som dekker 20 minutters ukentlig individuell undervisning med musikklærer og deltakelse i orkestrene.  Leie av et instrument koster kr 500 i halvåret.  Vi har ikke dugnader, men er avhengig av at foreldre stiller litt opp når vi har egne tilstelninger og konserter.  
VI KOMBINERER MUSIKK MED Å HA DET MORO. HER FRA SEMINAR PÅ SALTÕ I SVERIGE I VÅR. 
Hvis du har lyst til å spille, enten du er nybegynnere eller allerede har spilt noen år, så er det bare å fylle ut innmeldingsskjemaet:  http://strykeorkester.blogspot.com/search/label/Innmelding.  Da finner vi en lærer til deg om du ønsker det, eller/og invitere deg til å være med i en av våre samspillsgrupper og orkestre. 

FRA ORKESTERETS VÅRSAMLING PÅ SALTÕ I SVERIGE SAMMEN MED VÅRT VENNSKAPSORKESTER FRA IRLAND, SOM HAR INVITERT OSS TIL IRLAND NESTE ÅR. 

Velkommen til Nordberg Strykeorkester!