Lærere

Nordberg Strykeorkester er stolt av en erfaren, kunnskapsrik og ivrig lærestab. Vi ønsker et positivt miljø for både elever og lærere. NSO har som mål at det er kontinuitet i undervisning for våre medlemmer. Orkestrene har en hoved dirigent som er Juliet Jopling, som også er Barneorkesterets ukentlig dirigent. Ungdomsorkester ledes av Tiril Bengtsson og Maren Nygård, og Aspirantorkester ledes av Mari Lerseth. 

Hver lærer har ansvar for sine elever, både med tanke på musikalsk og teknisk utvikling, med timeplan for elevene, og kontakt med foreldrene. 

Det er opp til lærerne å bestemme om det passer best for elevene å ha timene alene eller i små grupper, med den forutsetningen at samlet undervisnings tid tilsvarer samlet tid betalt av foreldrene. (For eksempel, hvis to nybegynnere deler en time, skal den timen varer i 40 minutter.) Hvis en elev får en lengre time enn 30 minutter, må de ekstra minutter avtales, faktureres, og betales direkte mellom læreren og foreldre.

Stine Rem Aarønes - Fiolin

Stine Rem Aarønes er fra Ålesund. Hun begynte å spille fiolin da hun var 5 år, og var i flere år elev ved Ålesund Musikkskole. Etter videregående skole og musikklinje, studerte hun ved Norges Musikkhøgskole med Terje Moe Hansen, Eivind Aadland og Peter Herresthal som fiolinlærere. Gjennom studiene hadde hun en praksisplass m/stipend i Oslo Filharmoniske Orkester og avsluttet hovedfag studiene sine i soloinstrument/kammermusikk der i 2004. 

Ved siden av studiene og senere har hun hatt virke som frilanser i de norske profesjonelle orkestrene og Det Norske Kammerorkester. Hun har vært aktiv som kammermusiker under bl.a Swetzingen Festspiele, Risør Kammermusikkfest og Kringkastingsorkesteret sin kammermusikkserie. Siden 2006 har hun vært fast ansatt som 1.fiolin tutti i Kringkastingsorkesteret. De senere årene har interessen for undervisning økt veldig. Hun synes det er givende å kunne gi barn og ungdom et best mulig utgangspunkt som musiker.

Tiril Dørum Bengtsson - Cello (i permisjon)

Tiril Dørum Bengtsson er cellist og pedagog utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt, Conservatorio Statale di Musica di Firenze ”Luigi Cherubini” og Scuola di Musica di Fiesole i Italia. Tiril Dørum Bengtsson er aktiv som frilans cellist og en del av kjernen i kammerorkesteret  Oslo Camerata. Tiril driver i tillegg til sin utøvende virksomhet mye med undervisning. Hun har hatt lengre vikariater i Oslo Musikk og kulturskole, Oppegård kulturskole og ved musikklinjen på St. Hallvard vgs. I dag underviser hun privat og er tilknyttet musikkverkstedet Biermannsgården. Siden 2007 har Tiril Dørum Bengtsson sammen med fiolinist Karolin Broosch og bassist Åsmund Kleivenes drevet et sosialt/pedagogisk musikkprosjekt i en favela i Brasil. Prosjektet er sponset av Utenriksdepartementet og har som formål å tilby musikalsk og intellektuell stimulanse til barn og ungdom i et ellers svært belastet miljø.

Einar Bergem – Kontrabass

Einar Bergem, født 1964 på Eidsvoll og oppvokst på Lillehammer, er en allsidig kontrabassist med utdannelse fra Østlandske Musikkonservatorium. Han har deltatt på kurs og masterclasses med blant annet bassister fra Berlin Filharmonien, og studert videre hos solobassist Bjørn Ianke ved Den Norske Opera. Einar har drevet som utøvende musiker i alle sjangere siden 1980, og har spilt i alt fra store symfoniske oppsetninger med stjerner som Pavarotti i Oslo Spektrum til solokonserter i små klasserom på grunnskolen. Instrumenter han bruker er kontrabass, elbass, gitar og piano.
Einar underviser i kontrabass, elbass og band ved Oslo musikk- og kulturskole, har faste komposisjonsprosjekter i grunnskolen for Deichmanske bibliotek, spiller i flere band, og er aktiv som frilanser. Han driver også eget lydstudio og plateselskap, hvor han fungerer som produsent, lydtekniker, programmerer, arrangør og komponist. Han er aktiv i oppbygningen av ”Musikk på Majorstuen” som er et spesielt tilrettelagt grunnskoletilbud for talenter i musikk.

Øyvind Bjorå - Fiolin

Øyvind Bjorå, født 1974 og oppvokst på Nordberg, er en allsidig fiolinist som har gjort seg spesielt bemerket med sine evner som orkesterleder. Han har vært ansatt som 1. konsertmester i Operaorkestret siden 2005, etter å ha vært fast konsertmester i Trondheim Symfoniorkester fra 1999 til 2002 og i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2002 til 2005. Bjorå har vært solist og leder for Kristiansand og Tromsø Symfoniorkester og samarbeid nært med TrondheimSolistene og Oslo Camerata. Han studerte på Barratt-Dues Musikkinstitutt og på Norges Musikkhøgskole med fiolinistene Ørnulf Boye Hansen, Magnus Ericsson, Stephan Barratt-Due og med Lars Anders Tomter. I San Francisco studerte han i ett år med Camilla Wicks. Under studiene i USA ble han valgt ut til å holde en konsert på Jascha Heifetz' berømte "David" Guarnerius fra 1742.

Arvid Engegård - Fiolin


Arvid Engegård ble født i Bodø i 1963. En veldig artig og viktig del av Arvids bakgrunn som musiker var Saltvern Skoles Strykeorkester, og Arvid har lyst til å gi en like bra mulighet til alle strykeelever på Nordberg! Arvid var solist med Bodø Byorkester i Mozarts pianokonsert i A-dur, K. 488 når han var 11 år gammel, og da han var 14 år vant han NRKS Ole Bull-konkurranse som førte til konserter i USA. Arvid tok sin første fiolineksamen ved konservatoriet i Trondheim da han var seksten år. På denne tiden opptrådte han som solist både med Trondheim Symfoniorkester og Oslo Filharmoniske Orkester. Et år etter sin ankomst i Salzburg for å studere med Sandor Végh inviterte Végh ham til å være konsertmester I Camerata Academica, en posisjon han beholdt i 8 år. I 1991 ble han invitert til å lede Orlandokvartetten i Amsterdam. Etter at Arvid i 1999 begynte å dirigere, har denne delen av hans karriere utviklet seg raskt, og han er nå en hyppig gjest hos orkestre i Norge og hele Europa. Arvid er nå primarius i Engegårdkvartetten og kunstneriske leder for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.

Audun Hareide - Fiolin


Audun Hareide har studert ved Musikkonservatoriet i Stavanger og State Academy of Music i Bratislava. Etter studiene har han for det meste jobbet som fiolinist i profesjonelle orkestre i Skandinavia og Sentral-Europa. Han spiller på en Valenzano fra 1702.

Mari Lerseth - Fiolin

Er født i Oslo og oppvokst i Bergen hvor hun begynte å spille fiolin 6 år gammel med bratsjisten Anton Ekerhovd. Hele oppveksten var preget av musikk og hun spilte fem forskjellige instrumenter, men fiolinen var alltid hovedinstrumentet. Utdannelsen har hun fra Musikkhøgskolen i Freiburg, Tyskland, hvor hun bodde i 5 år, og fra Norges Musikkhøgskole. Hennes lærere var Thomas Hengelbrock, Rainer Kussmaul og Stig Nilsson. Etter studiene har hun deltatt på masterclasses og hatt studieopphold hos Milan Vitek i København, Camilla Wicks i San Francisco og Ruggiero Ricci, Alforja, Spania. Mari Lerseth har 20 års erfaring som frilanser, hovedsaklig fra landets symfoniorkestre samt Operaen, som leder av strykekvartett, som landsdelsmusiker i NordNorge, som barokkfiolinist både som solist og konsertmester, og som fiolinlærer for barn i alderen 3-18 år. Hun bor på Korsvoll, og har to barn som spiller i NSO.

Maren Nygård – Fiolin


Maren begynte å spille fiolin da hun var 7 år gammel på Sortland Musikkskole. Utdannelsen har hun fra Norges Musikkhøgskole, der hun tok både bachelor- og mastergrad og hadde Harald Aadland og Detlef Hahn som lærere. For tiden jobber hun frilans som utøvende musiker. Maren har alltid vært glad i å spille i orkester, og var som ung medlem av Sortland Strykeorkester og Lofoten og Vesterålen Orkesterforening. Nå spiller hun som vikar i blant annet Kringkastingsorkesteret, Operaorkesteret og Oslofjord Kammerfilharmoni. Hun er også veldig glad i å undervise, og syns det er fint å være med på å føre videre tradisjonen med å spille fiolin til nye unge musikere.

Juliet Jopling - Fiolin og Bratsj

Den engelske bratsjisten Juliet Jopling studerte ved Royal College of Music i London, med David Takeno ved Trinity College, Cambridge University, før hun studerte videre med Thomas Riebl ved Mozarteum i Salzburg. Juliets far var grunnlegger av Colchester Youth Chamber Orchestra der Juliet fikk lov til å spille fra hun var 8 år, til hennes store begeistring. Juliet har opptrådt som solist ved en rekke orkestere, bl a The Brandenburg Philharmonic, The London Soloists Chamber Orchestra og Philharmonia, London. I 1997 og 2000 var hun prisvinner i Lionel Tertis Internasjonale Bratsjkonkurranse. Juliet har arbeidet i Chamber Orchestra of Europe, Ensemble Modern (Frankfurt), London Mozart Players, The English Chamber Orchestra, og har vært gjestende leder av bratsjgruppene i Camarata Academica Salzburg, i  operaorkesteret i Rouen,  Dresden Symfoniorkester,  Norges’ Kringkastingsorkesteret og Oslo Filharmonien. Bosatt i Oslo siden 2004, Juliet spiller som gruppeleder i Det Norske Kammerorkesteret og er Engegårdkvartettens bratsjist. Hun spiller på en Giuseppe Guadagnini fra 1770.

Vivian Sunnarvik - Cello 


Vivian Sunnarvik vokste opp i et musikalsk hjem med en far som er utøvende kontrabassist. Hun fikk sin aller første cello i gave til 7 års dagen. Hennes far skal visstnok ha fått cellisten Aage Kvalbein til å velge ut den beste halvcelloen som fantes den gangen på Hornaas Musikk. Familen flyttet etterhvert til Bergen hvor hun begynte i Bergen kommunale musikkskole. Hun ble etterhvert medlem av Kirkevoll skoles strykeorkester og som 12 åring medlem av Hordaland ungdoms symfoniorkester. Da hennes far fikk jobb i Oslo Filharmoniske Orkester, flyttet familen tilbake til Oslo. Der begynte hun som 15 åring sine videre cellostudier hos Geir Tore Larsen. Da hun var 19 år kom hun inn på Norges Musikkhøgskole hvor hun studerte til Bachelor i utøvende hos Aage Kvalbein. Senere dro hun til USA og tok sin Master of cello performance og Specialist of cello performance (Postmaster) fra University of Michigan, School of Music i Ann Arbor. Der studerte hun hos den legendariske danske cellisten Erling Bløndal Bengtsson. Rett etter studiene jobbet hun ett år som distriksmusiker på Stord. Deretter noen år i Kristiansand Symfoniorkester. Vivian har jobbet som vikar i de fleste norske orkestre, men også som kammermusiker, solist, studio/band musiker i både inn og utland, og som alternerende solocellist ved Wermland Opera i Sverige. Ved siden av sin jobb som strykeinstruktør og cellolærer, jobber Vivian nå som frilanscellist og er medlem av den norske klavertrioen Toccata som stadig holder flere konserter i Oslo området og rundt i distriktene.