mandag 4. juni 2012

Tilbud om note- og gehørtrening

Alle som er med i Nordberg Strykeorkester får nå mulighet til å lære notelesing og utvikle gehøret! Kom igang og meld deg inn nå, økt mestring gir økt glede! Instrumentlærererne er i tidsklemme for å lære elevene alt om musikken i tillegg til å lære dem å spille et instrument!

Undervisningen vil foregå i forkant av orkesterøvelsene, mandager på Korsvoll skole. Lærer blir Victoria Jakhelln, som bor her i området og jobber på Norges Musikkhøgskole. Elever betaler 1000,- kr per år for 15 ganger (en halvtime annen hver uke). I tillegg får de tilgang til et internetprogram utviklet av Victoria med mange artige oppgaver og tilgang til masse musikk!

For dem som allerede er medlemmer av NSO, skjer innmelding med en epost til dirigenten, Juliet Jopling. julietjopling@yahoo.co.uk. Nye medlemmer finner en påmeldingsmulighet i innmeldingskjemaet.

Gode note- og gehørkunnskaper gir et godt grunnlag for effektiv øving, du lærer mer om musikken og det blir morsommere å spille! Når du spiller et instrument og lærer å bruke gehøret ditt best mulig, får du kunnskaper du har glede av gjennom hele livet!

I note- og gehørtrening kommer elevene til å jobbe med skala, intervaller, melodi, rytme, akkorder, musikkuttrykk, de blir kjent med ulike stykker og lærer litt om hvordan musikken er bygd opp. Det blir praktiske øvelser med sang og rytme (klappe, banke, trampe etc.), egenferdighet, samspill, lytting og mye moro!

Ved siden av note- og gehørundervisningen, kommer vi til å bruke et gehørnettsted som barna får tilgang til når vi setter i gang. Der får de oppgaver med notelesing, lytting, spilleøvelser + at de kan lære om puls, rytmer, melodier, skalaer, akkorder etc. Det blir også linker til musikk jeg synes de skal bli kjent med. Gehørnettstedet vil fungere som en støtte til det de lærer når vi samles og jobber med note- og gehørtrening.